Ασφάλειες ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων διαμονής

Ασφάλειες ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων διαμονής

 Από ατυχήματα και τραυματισμούς μέχρι υλικές ζημιές, υπάρχουν πολλά πιθανά ζητήματα που πρέπει να καλυφθούν από την ασφάλιση. Εδώ είναι οι κύριες εκτιμήσεις.

Προστασία της περιουσίας σας 

Τι είναι μια επιχείρηση διαμονής ή διαμονής χωρίς πραγματικές εγκαταστάσεις διαμονής; Όταν βρίσκεστε στην επιχείρηση διαμονής, η φυσική σας περιουσία είναι το πιο θεμελιώδες μέρος της επιχείρησής σας και πρέπει να προστατεύεται από ζημιές. Η ασφάλιση περιουσίας είναι βασικό μέρος του ασφαλιστικού σας πακέτου και θα πρέπει να σας καλύπτει από τυχόν εσκεμμένες ζημιές, όπως βανδαλισμούς, καθώς και αναπόφευκτες ζημιές που προκαλούνται από τις καιρικές συνθήκες.

Θυμηθείτε, ακόμη και μια μικρή επιχείρηση διαμονής στο σπίτι, όπως ένα κρεβάτι με πρωινό ή ακόμα και ένα ακίνητο με ενοικίαση διακοπών, εξακολουθεί να πρέπει να καλύπτεται από την ασφάλιση εμπορικής ιδιοκτησίας. Τα όρια θα διαφέρουν από τη μια επιχείρηση στην άλλη, αλλά ουσιαστικά, θέλετε να είστε καλυμμένοι για το χειρότερο σενάριο, επομένως βεβαιωθείτε ότι όλες οι αξιολογήσεις ακινήτων και επίπλων είναι όσο το δυνατόν ακριβέστερες.

Όροι που πρέπει να γνωρίζετε: Κόστος αντικατάστασης ή ACV

Κατά την ασφάλιση της εμπορικής σας ιδιοκτησίας και των αντικειμένων εντός αυτής, πρέπει να κατανοήσετε τη διαφορά μεταξύ της κάλυψης κόστους αντικατάστασης και της κάλυψης πραγματικής αξίας μετρητών (ACV).

Το πρώτο καλύπτει το τρέχον κόστος αντικατάστασης όλων των χαμένων αντικειμένων, ενώ το δεύτερο καλύπτει την πραγματική χρηματική αξία όλου του ακινήτου ή των αντικειμένων που χάθηκαν. Η αξία του ακινήτου υποτιμάται και το κόστος αγοράς ακινήτου ή αντικειμένων αντικατάστασης διογκώνεται.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ της ταμειακής αξίας και του κόστους αντικατάστασης. Η ACV σπάνια παρέχει στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων την κάλυψη που χρειάζονται. Η κάλυψη του κόστους αντικατάστασης μπορεί να είναι πιο επωφελής, αλλά πρέπει να κατανοήσετε και τους δύο τύπους κάλυψης για να διασφαλίσετε ότι θα έχετε την καλύτερη κάλυψη για τις ανάγκες σας.

Έργα τέχνης και Συλλεκτικά Η 

τυπική ασφάλιση ιδιοκτησίας μπορεί να είναι αρκετή για να καλύψει τις βασικές απώλειες, αλλά όταν πρόκειται για ακριβά, δύσκολα στην αντικατάσταση έπιπλα, έργα τέχνης και άλλα εσωτερικά φινιρίσματα και έπιπλα, θα χρειαστείτε συνήθως ένα άλλο επίπεδο προστασίας. Η τυπική κάλυψη γενικά θέτει όρια στο κόστος αντικατάστασης τέτοιων αντικειμένων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, ενώ η κάλυψη του κόστους αντικατάστασης είναι συνήθως η πιο συνετή επιλογή, όταν πρόκειται για αντίκες και συλλεκτικά αντικείμενα, εξετάστε το ενδεχόμενο να τα καλύψετε με την πραγματική αξία σε μετρητά.

Αυτά τα είδη είναι δύσκολο να αντικατασταθούν και η χρηματική αξία αυτών των αντικειμένων συχνά αυξάνεται με την πάροδο του χρόνου. Ως αποτέλεσμα, η κάλυψη αντικατάστασης μπορεί να σας αφήσει σε ζημία ή μπορεί απλώς να σας αφήσει κολλημένους με την ασφαλιστική σας εταιρεία, ενώ αυτή αποφασίζει τι αποτελεί λογική αντικατάσταση. Γενικά, οι ασφαλιστές θα προσπαθούν πάντα να ελαχιστοποιούν τις αποζημιώσεις τους.

Διακοπή επιχείρησης 

Τι συμβαίνει εάν η επιχείρησή σας δεν μπορεί προσωρινά να προσφέρει κατάλυμα; Αυτό δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο. οι έντονες καιρικές συνθήκες ή η φθορά του κτιρίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μακροχρόνιες επισκευές και συντήρηση που δεν αφήνουν χώρο στους επισκέπτες. Αυτή η απώλεια εσόδων συχνά δεν καλύπτεται από την τυπική ασφάλιση περιουσίας.

Προσθέτοντας κάλυψη διακοπής της επιχείρησης στο ασφαλιστικό σας πακέτο, θα προστατεύεστε κατά τις χρονικές περιόδους που δεν μπορείτε να συνεχίσετε τις εργασίες σας ως συνήθως. Γνωρίζοντας ότι διαθέτετε αυτήν την προστασία θα σας δώσει την ηρεμία που χρειάζεστε για να διατηρήσετε την επιχείρησή σας όπως χρειάζεται, ενώ αναλαμβάνετε εκ νέου τις εργασίες.

Καταστροφικοί κίνδυνοι 

Γνωρίστε το τοπίο και τις καιρικές συνθήκες γύρω από την επιχείρησή σας και μιλήστε με τον ασφαλιστικό σας φορέα σχετικά με τους κινδύνους που καλύπτονται αυτόματα στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας σας. μπορεί να εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε ότι ορισμένοι καταστροφικοί κίνδυνοι απαιτούν επιπλέον κάλυψη.

Περιστατικά όπως πλημμύρες, σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις και ροή λάσπης θεωρούνται συνήθως καταστροφικοί κίνδυνοι και μπορεί να απαιτούν ειδική ασφάλιση. Συχνά εξαρτάται από τη γεωγραφία. Ενώ ορισμένοι κίνδυνοι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα μέρος της χώρας, μπορεί να είναι πολύ χειροπιαστοί κάπου αλλού.

Ασφάλιση αστικής ευθύνης 

Ενώ σχεδιάζετε μερικές από τις πιο εξειδικευμένες καλύψεις που χρειάζονται οι επιχειρήσεις διαμονής, μην ξεχάσετε να προστατεύσετε τον εαυτό σας με ένα καλό γενικό συμβόλαιο αστικής ευθύνης! Οποιοσδήποτε αριθμός πραγμάτων μπορεί να πάει στραβά με τους επισκέπτες που διαμένουν στο ξενοδοχείο,

το πανδοχείο ή σε άλλη επιχείρηση καταλυμάτων, συμπεριλαμβανομένων τραυματισμών, κλοπής περιουσίας επισκεπτών ή ασθένειας που προκαλείται από το φαγητό που σερβίρετε. Μια γενική πολιτική ευθύνης θα σας προστατεύσει από αξιώσεις για υλικές ζημιές, σωματικές βλάβες ή σωματικές βλάβες στους καλεσμένους σας.

Να θυμάστε ότι τα νομικά έξοδα και τα δικαστικά έξοδα μπορεί να αθροιστούν σε εκατομμύρια δολάρια και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την ικανότητα της επιχείρησής σας να πετύχει.

Εμπορική ασφάλιση 

αυτοκινήτου Χρησιμοποιείτε οχήματα για εμπορικούς σκοπούς που σχετίζονται με την επιχείρησή σας; Ίσως για μεταφορά ή παραλαβή προμηθειών συντήρησης ή ως υπηρεσία μεταφοράς για τους επισκέπτες; Λάβετε υπόψη ότι τέτοιες χρήσεις -όσο περιορισμένες κι αν είναι- δεν καλύπτονται από την προσωπική σας ασφάλεια οχήματος, επομένως η ασφάλιση επαγγελματικών οχημάτων είναι απολύτως απαραίτητη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *