Χρειάζονται οι προγραμματιστές λογισμικού ασφάλιση αποζημίωσης;

Χρειάζονται οι προγραμματιστές λογισμικού ασφάλιση αποζημίωσης;

 Είναι γεγονός ότι η ανάπτυξη λογισμικού είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους αυτή τη στιγμή. Ταυτόχρονα είναι και από τα νεότερα. Ως αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις σε αυτόν τον κλάδο κινδυνεύουν να πέσουν σε πολλές διαφορετικές νομικές παγίδες. Ένας από τους τρόπους προστασίας είναι η αγορά ασφάλισης αποζημίωσης. Μάθετε πόσο αποτελεσματικό και αξιόπιστο είναι.

Βασικά στοιχεία κάλυψης Η

ασφάλεια αποζημίωσης καλύπτει την επαγγελματική σας ευθύνη. Πιο συγκεκριμένα, σας προστατεύει σε περίπτωση αμέλειας, λάθους ή παράλειψης. Οι περισσότερες πολιτικές που διατίθενται στην αγορά προσφέρουν πιο ολοκληρωμένη κάλυψη που περιλαμβάνει απώλεια εγγράφων, δυσφήμιση, συκοφαντία και συκοφαντία και ακούσια παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς λειτουργεί μια τέτοια πολιτική. Εάν αναπτύξετε ένα πρόγραμμα χρηματοοικονομικού λογισμικού για έναν πελάτη και η επιχείρησή του υποστεί ζημία εξαιτίας ενός σφάλματος στον κώδικα που οδηγεί σε ανακριβείς υπολογισμούς, ο πελάτης θα υποβάλει αξίωση για αποζημίωση. Η πολιτική θα ξεκινήσει για την παροχή της αποζημίωσης. Με αυτόν τον τρόπο η επιχείρησή σας δεν θα υποστεί οικονομική ζημιά.

Ασφάλιση αποζημίωσης έναντι ευθύνης προϊόντος

Παραδοσιακά, η ασφάλιση αποζημίωσης προορίζεται για επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών, ενώ η ευθύνη προϊόντος χρησιμοποιείται για την κάλυψη κατασκευαστών και πωλητών προϊόντων. Συνήθως, το λογισμικό θεωρείται προϊόν, αλλά για τους σκοπούς της ασφάλισης αστικής ευθύνης πρέπει να θεωρείται ως υπηρεσία.

Δεν έχει σημασία αν αναπτύσσετε εφαρμογές με προμήθεια για πελάτες ή προσφέρετε άμεσα αναπτυγμένες εφαρμογές προς πώληση στην αγορά. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολιτικές ευθύνης προϊόντων καλύπτουν μόνο ζημιές σε φυσικά περιουσιακά στοιχεία και σωματικούς τραυματισμούς. Ταυτόχρονα, είναι πολύ απίθανο μια εφαρμογή λογισμικού να προκαλέσει τέτοιου είδους προβλήματα. Συνήθως, οι χρήστες υφίστανται κάποιου είδους οικονομική ζημία.

Σωστή προστασία

Ως προγραμματιστής λογισμικού, σίγουρα θα χρειαστείτε κάλυψη αποζημίωσης. Το ερώτημα είναι πώς να αποκτήσετε το σωστό. Ως αρχή, πρέπει να αναζητήσετε μια πολιτική που να προσφέρει ολοκληρωμένη προστασία. Θα πρέπει να καλύπτεστε έναντι όλων των πιθανών αξιώσεων που μπορούν να προβληθούν κατά της επιχείρησής σας. Συμφέρει να κάνουμε κάποια έρευνα για αυτό. Ελέγξτε για τι άλλες εταιρείες στον κλάδο σας λαμβάνουν αξιώσεις.

Σχεδόν όλες οι πολιτικές σήμερα προσφέρουν νομική προστασία. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος της νομικής υπεράσπισης καλύπτεται από την πολιτική. Πρέπει να ελέγξετε αν αυτό το ποσό είναι μέρος του συνολικού ποσού κάλυψης. Εάν συμβαίνει αυτό, θα έχετε λιγότερα διαθέσιμα χρήματα για να πληρώσετε την πραγματική αποζημίωση.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεργαστείτε με ειδικούς στην ασφάλιση αποζημίωσης προκειμένου να λάβετε την κατάλληλη προστασία για την επιχείρηση ανάπτυξης λογισμικού σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *