Τι κάνει ένα καλό ασφαλιστικό γραφείο εάν ακυρωθεί η ασφάλισή σας

Τι κάνει ένα καλό ασφαλιστικό γραφείο εάν ακυρωθεί η ασφάλισή σας

 Η ανάκληση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου σας από έναν ασφαλιστή είναι κάτι που κάθε άτομο ή ιδιοκτήτης επιχείρησης είναι απρόθυμο να σκεφτεί καν. Γεγονός είναι όμως ότι αυτά τα πράγματα μπορούν να συμβούν και μπορούν να συμβούν σε οποιονδήποτε ή σε οποιοδήποτε ίδρυμα.

Όταν μια πολιτική ακυρώνεται, είναι πιθανό να έρθει ξαφνικά και απροσδόκητα. Η ξαφνική έλλειψη κάλυψης φυσικά έρχεται με σοβαρές επιπτώσεις. Φυσικά, μια άμεση επιδιόρθωση δεν θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα την καλύτερη λύση.

Ακολουθεί ένα γνήσιο επεισόδιο ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου που ακυρώθηκε χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, αλλά έληξε με ευχάριστη επίλυση χάρη στην τεχνογνωσία ενός έμπειρου πρακτορείου.

Όπως είπε ο ειδικός ασφαλιστικών στο τμήμα εμπορικών γραμμών του πρακτορείου: 

Πριν από λίγο καιρό, ο παρευρισκόμενος μεσίτης στο πρακτορείο έλαβε ένα τηλεφώνημα από ένα κτίριο επαγγελματικών γραφείων.

«Χρειάζομαι ένα καλό ασφαλιστικό σχέδιο για το νέο μου κτίριο», είπε.

Όλοι οι παράγοντες σχετικά με το ακίνητο είπαν στον πράκτορα ότι αυτή θα ήταν μια απλή συναλλαγή. Με ένα νέο κτίριο κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χάλυβα και σκυρόδεμα δεν υπήρχε ένδειξη ότι θα εμφανίζονταν δυσκολίες.

Μετά από μια αναζήτηση ασφάλισης, ένα προσαρμοσμένο συμβόλαιο προμηθεύτηκε σε καλή τιμή. Μετά από έναν προκαταρκτικό έλεγχο από την ασφαλιστική εταιρεία, δόθηκε το ξεκάθαρο και το ολοκληρωμένο συμβόλαιο δεσμεύτηκε με μια καλή τιμή – 12.000 $ ετησίως για κάλυψη 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός απροόπτου, η ασφαλιστική εταιρεία είπε στο πρακτορείο εξυπηρέτησης ότι ήταν απαραίτητο να διεξαχθεί έλεγχος καταιονισμού στο κτίριο. Καθώς ο επιθεωρητής καταιωνιστήρων εμπορικής ιδιοκτησίας ανέλαβε την κατάσταση του συστήματος καταιωνιστήρων, σημείωσε ότι υπήρχαν τέσσερα διακοσμητικά πάνελ στους εξωτερικούς τοίχους που δεν ανταποκρίνονταν στα κριτήρια άκαυστου υλικού της εταιρείας του.

Με την υποβάθμιση του κτιρίου γραφείων στην ασφαλιστική κατηγορία κατασκευής σκελετού, το πρώην συμβόλαιο κτιρίων γραφείων καταργήθηκε απότομα από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ο ταραγμένος ιδιοκτήτης κτιρίου γραφείων ενημερώθηκε ότι ο ειδικός στις εμπορικές γραμμές του πρακτορείου θα αγόραζε το δίκτυο των παρόχων για αυτόν.

Και το έκανε – αρκετά επιτυχημένα, μάλιστα.

Ο μεσίτης ξεκίνησε αμέσως τις δουλειές του. Διαπραγματεύτηκε με μια άλλη ασφαλιστική εταιρεία που αρχικά είχε δώσει ελαφρώς υψηλότερο επιτόκιο από το δεσμευμένο και παρουσίασε μια προσαρμοσμένη πολιτική στον ιδιοκτήτη του κτιρίου γραφείων που περιλάμβανε ακόμη μεγαλύτερη κάλυψη μαζί με φθηνότερο ασφάλιστρο από το ακυρωμένο συμβόλαιο.

Μπορείτε να μαντέψετε τον επίλογο αυτής της ιστορίας. Υπήρχε ένας εξαιρετικά ικανοποιημένος πελάτης λόγω των άοκνων προσπαθειών του πρακτορείου να βρει ένα νικηφόρο συμπέρασμα.

Οι προσαρμοσμένες πολιτικές περιλαμβάνουν αυτοκίνητο, εμπορική ομπρέλα, πλημμύρα, ενοικιαστές, ιδιοκτήτες σπιτιού, ομόλογα, εταιρείες εργαζομένων, ασφάλιση ζωής και άλλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *