Τιμές ασφάλισης αυτοκινήτου στο Οντάριο

Τιμές ασφάλισης αυτοκινήτου στο Οντάριο

Χωρίς αμφιβολία, τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο κόστος ασφάλισης για τους Καναδούς. Αυτό το είδος ασφάλισης είναι σημαντικά πιο ακριβό από την ασφάλεια κατοικίας και ζωής. Τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου ποικίλλουν σημαντικά στον Καναδά. Γνωρίζατε ότι η μέση τιμή στο Οντάριο είναι 1.920 $ ετησίως, αλλά είναι μόνο 912 $ στο Κεμπέκ και 1.092 $ στη Νέα Σκωτία;

Γιατί τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου στο Οντάριο είναι τα υψηλότερα στον Καναδά

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη μείωση των επιτοκίων ασφάλισης αυτοκινήτου στο Οντάριο, εξακολουθούν να είναι τα υψηλότερα στη χώρα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για αυτό, όπως:

  • Επαρκής χώρος για ασφαλιστική απάτη που οδηγεί σε υψηλές πληρωμές αποζημιώσεων
  • Υψηλότερη πυκνότητα πληθυσμού
  • Οι χειρότεροι δρόμοι
  • Υψηλό ποσοστό κλοπής οχημάτων

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη κατά τον καθορισμό των ασφαλιστικών ποσοστών στο Οντάριο, όπως: τοποθεσία, μάρκα αυτοκινήτου και έτος, εμπειρία οδήγησης, ιστορικό οδήγησης, ηλικία, οικογενειακή κατάσταση και ακόμη και φύλο. Αυτά με τη μεγαλύτερη επίδραση στα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου είναι το φύλο, το ιστορικό οδήγησης και η ηλικία.

Φύλο: Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες πληρώνουν ελαφρώς λιγότερο από τους άνδρες. και αυτό βασίζεται στο ιστορικό ατυχημάτων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι γυναίκες δεν έχουν λιγότερα ατυχήματα από τους άνδρες, απλώς τα ατυχήματά τους τείνουν να είναι λιγότερο δαπανηρά.

Ιστορικό οδήγησης: Το ιστορικό ενός οδηγού είναι ένας παράγοντας που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου. Κατά μέσο όρο, οι οδηγοί με καθαρό ιστορικό οδήγησης στο Οντάριο πληρώνουν 1.812 $ ετησίως. ενώ όσοι έχουν περισσότερες από δύο παραβιάσεις τα τελευταία τρία χρόνια ή αναστολή άδειας τα τελευταία έξι χρόνια, πληρώνουν 3.252 $ ετησίως, που είναι σχεδόν το διπλάσιο του ποσού.

Ηλικία: Τα ποσοστά ασφάλισης αυτοκινήτου είναι υψηλότερα για άτομα κάτω των 25 ετών επειδή θεωρούνται οδηγοί υψηλού κινδύνου. Οι ηλικιωμένοι οδηγοί, αντίθετα, επωφελούνται από το χαμηλότερο ασφαλιστικό κόστος.

Πώς να μειώσετε το ποσοστό σας

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να μειώσετε το κόστος ασφάλισης του αυτοκινήτου σας. και κυμαίνονται από την αγορά της ασφάλισής σας σε πακέτο με την ασφάλεια του σπιτιού σας, έως την ολοκλήρωση ενός μαθήματος οδήγησης, έως την προσαρμογή των επιλογών προστασίας και των εκπτώσεων.

Άλλοι τρόποι για να μειώσετε τα ποσοστά ασφάλισης του αυτοκινήτου σας είναι η ολοκλήρωση ενός κύκλου μαθημάτων οδηγού, η προσαρμογή του ποσού της κάλυψής σας (π.χ. αγοράζοντας μόνο προστασία αστικής ευθύνης εάν το αυτοκίνητό σας είναι παλιό και δεν χρειάζεται ολοκληρωμένη κάλυψη), η αύξηση των εκπτώσεών σας (δηλ. το ποσό που θα πληρώνατε κάθε απαίτηση πριν ξεκινήσει μια ασφαλιστική πληρωμή) και πολλά άλλα.

Ασφαλιστικός μεσίτης εναντίον ασφαλιστικού πράκτορα.

Ένας ασφαλιστικός μεσίτης έχει πρόσβαση σε πολλά διαφορετικά προϊόντα σε μια ποικιλία προμηθευτών, σε αντίθεση με έναν ασφαλιστικό πράκτορα που πουλά προϊόντα μιας μόνο εταιρείας. Οι μεσίτες αποζημιώνονται από τις ασφαλιστικές εταιρείες, επομένως δεν πληρώνετε επιπλέον για να χρησιμοποιήσετε ένα.

Κάντε μια τεκμηριωμένη επιλογή

Ας ελπίσουμε ότι με αυτές τις πληροφορίες θα είστε σε θέση να βάλετε ένα βαθούλωμα στις τιμές ασφάλισης αυτοκινήτου στο Οντάριο. Θυμηθείτε, μια ενημερωμένη επιλογή είναι η καλύτερη επιλογή. Δεν χρειάζεται να λάβετε απλώς την τιμή που προσφέρει ένας ασφαλιστής. Χρειάζεται πραγματικά να ψωνίζετε και να συγκρίνετε διάφορες τιμές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *