τζαμιά και συναγωγές έχουν μοναδικό κίνδυνο ευθύνης!

Εκκλησίες, τζαμιά και συναγωγές έχουν μοναδικό κίνδυνο ευθύνης!

Ένας από τους ηγέτες σε μια εκκλησία συγκέντρωσε υποστήριξη από τα περισσότερα μέλη. Έφυγε μαζί με τους οπαδούς του για να ανοίξουν μια διαφορετική ομάδα προσευχής. Πίσω από τις πλάτες των πρώην συναδέλφων, η νέα φατρία σχεδίαζε να αποκτήσει στην κατοχή της το αρχικό κτίριο της εκκλησίας για τη χρήση τους. Παρά το γεγονός ότι είχε την πλειοψηφία που τον υποστήριζε,

ο δικαστής διαπίστωσε ότι ο νέος εκκλησιαστικός αρχηγός παραβίαζε τις ευθύνες του έναντι της εκκλησίας συνολικά. Ήταν υποχρεωμένος να επαναφέρει την εκκλησιαστική περιουσία στην αρχική της ιδιοκτησία και κατηγορήθηκε για φορολογική αποζημίωση.

Τα μέλη μιας εκκλησίας είχαν αυξηθεί σημαντικά σε σημείο που η θρησκευτική οργάνωση χρειαζόταν μια μεγαλύτερη εγκατάσταση. Για το σκοπό αυτό, η εκκλησία διόρισε μια οικοδομική επιτροπή για να εντοπίσει ένα κατάλληλο ακίνητο για την κατασκευή του νέου οίκου λατρείας.

Ο διευθυντής της νέας επιτροπής παρότρυνε τους άλλους αντιπροσώπους να εγκρίνουν μια παρτίδα προς αγορά παρόλο που θα αγοραζόταν σε υψηλή τιμή. Μετά το συμβόλαιο, ένα άτομο ανακάλυψε ότι ο διευθυντής είχε προσωπικό κίνητρο να επιλέξει τον χώρο της εκκλησίας. Μερικά μέλη της εκκλησίας κατέθεσαν αξίωση για ανάρμοστη αυτοεξυπηρέτηση, αμέλεια και δόλια συμπεριφορά κατά του διευθυντή και της επιτροπής που ηγήθηκε.

Κάλυψη ευθύνης πρακτικών απασχόλησης (EPL):

Μια Αφροαμερικανίδα επόπτρια των Υπουργείων Οικογένειας απολύθηκε. Στη συνέχεια, το διοικητικό συμβούλιο όρισε έναν νεότερο λευκό άνδρα για να αναλάβει. Ο προηγούμενος διαχειριστής σκέφτηκε ότι η αντικατάστασή της πληρωνόταν περισσότερο από ό,τι είχε. Έφερε φυλετικές διακρίσεις, διακρίσεις λόγω ηλικίας, διακρίσεις λόγω φύλου και μισθολογικές διακρίσεις κατά του οίκου λατρείας.

Κάλυψη γενικής ευθύνης

Ενώ παρακολουθούσε τις λειτουργίες, ένας θαμώνας της εκκλησίας σκόνταψε σε ένα σπασμένο πλακάκι δαπέδου, με αποτέλεσμα να πέσει από τα σκαλιά και να υποστεί διάσειση στο κεφάλι.

Ένας νεαρός εθελοντής προσφέρθηκε να κρεμάσει στολίδια κατά μήκος του τοίχου της εκκλησίας για τον εορτασμό μιας εορτής. Έπεσε από την καρέκλα στην οποία στεκόταν και υπέστη κάταγμα στο χέρι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρατεταμένη παραμονή στο νοσοκομείο.

Κάλυψη ακινήτου:

Μια εκκλησία είχε φωτιά που προκάλεσε ζημιές και απώλειες από νερό και καπνό. Ως αποτέλεσμα, χρειάστηκε να αντικατασταθούν έπιπλα, εξαρτήματα και άλλα βασικά εκκλησιαστικά είδη. Επιπλέον, το θρησκευτικό ίδρυμα αναγκάστηκε να νοικιάσει ένα δωμάτιο για προσευχές, ενώ η περιουσία τους επισκευαζόταν και ανακαινιζόταν.

Επαγγελματική κάλυψη πάστορα:

Μια σύζυγος ήρθε στον πάστορά της σχετικά με έναν καταχρηστικό γάμο. Ο πάστορας τη συμβούλεψε να μείνει με τον σύζυγό της και μαζί με τον άντρα της να αναζητήσουν καθοδήγηση για την ενίσχυση της σχέσης. Ο σύζυγος συνέχισε να κακομεταχειρίζεται τη γυναίκα σε σημείο που εκείνη τραυματίστηκε. Ο πάστορας καθώς και η εκκλησία μήνυσαν για επιζήμια συμβουλή.

Κάλυψη κακοποίησης-παρενόχλησης:

Δάσκαλος στο θρησκευτικό σχολείο της εκκλησίας κατηγορήθηκε για κακοποίηση 13χρονης μαθήτριας. Αρνήθηκε την κατηγορία. Ο δάσκαλος κλήθηκε να εγκαταλείψει τη θέση του όσο διερευνώνται ο ισχυρισμός. Εν τω μεταξύ, αποκαλύφθηκε το παρελθόν του μαθητή για ψευδείς χρεώσεις σε άλλους. Όσοι γνώριζαν τον δάσκαλο επέμεναν ότι ήταν αθώος. Του επέτρεψαν να επιστρέψει στη θέση του, αλλά το κόστος άμυνας ήταν ακριβό.

Κάλυψη βλάβης εξοπλισμού:

Ο λέβητας της εκκλησίας ανέπτυξε ρωγμή, με αποτέλεσμα υλικές ζημιές 9.000 $. Εκτός από αυτή την απώλεια, ήταν απαραίτητο για την εκκλησία να νοικιάσει ένα δωμάτιο σε έναν κοντινό θρησκευτικό χώρο ενώ το ακίνητο ήταν υπό επισκευή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *