Σχολική βία με όπλα: Διαδικασία κλειδώματος και σχετική ασφάλιση

Σχολική βία με όπλα: Διαδικασία κλειδώματος και σχετική ασφάλιση

 Όταν το σχολείο συνεχίζει, ήταν πάντα δεδομένο ότι τα παιδιά μας ήταν ασφαλή. Η σφαγή με όπλα στην FL της περασμένης εβδομάδας που διαιωνίστηκε από τον Νίκολας Κρουζ, όπου σκοτώθηκαν δεκαεπτά άνθρωποι, πρόσθεσε στην ανησυχία που νιώθουν οι γονείς σε όλη τη χώρα.

Δεν μπορούμε πλέον να προσποιούμαστε ότι αυτού του είδους η βίαιη τραγωδία δεν μπορεί να συμβεί σε κανένα σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ήταν το 2007 μετά από όλα που ένας μοναχικός όπλος μπήκε στο σχολείο Blacksburg, VA Tech και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τριάντα δύο αθώους. Και ήταν το 2012 που ένας άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε τριάντα δύο νεαρούς μαζί με έξι δασκάλους στο διαβόητο πλέον δημοτικό σχολείο Sandy Hook στο Newton, CT. Στη συνέχεια, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2016, μια φοιτήτρια στο Alpine High στο Brewster, TX πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν μαθητή πριν αυτοκτονήσει με το ίδιο όπλο.

Δεν είναι περίεργο ότι τα εκπαιδευτικά κέντρα σε όλη τη χώρα λαμβάνουν εξαιρετικά σοβαρά τις συνιστώμενες διαδικασίες ασφαλείας.

Η διαδικασία κλειδώματος έχει θεσπιστεί ως διαδικασία ασφαλείας για κάθε σχολείο, ανεξαρτήτως τοποθεσίας. Ακριβώς όπως η άσκηση πυρκαγιάς είναι στάνταρ, η άσκηση κλειδώματος του σχολείου διεξάγεται σε δύο ή τρεις διασταυρώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Παρακάτω, επισημαίνεται η διαδικασία του τρυπανιού κλειδώματος.

Κάθε σχολείο συνήθως ακολουθεί συγκρίσιμα βήματα για ασκήσεις μαθητών και μελών του προσωπικού.

  • Κάθε πόρτα και έξοδος είναι ασφαλώς κλειδωμένη
  • Όλοι οι μαθητές εκκενώνονται σε μια καθορισμένη ασφαλή ζώνη στο κέντρο της τάξης. ένα σημείο που δεν είναι ακριβώς κοντά σε παράθυρο ή πόρτα
  • Οι περσίδες του παραθύρου είναι κλειστές
  • Το παράθυρο της πόρτας της τάξης καλύπτεται από χαρτί για να εμποδίσει έναν εισβολέα να κρυφοκοιτάξει μέσα
  • Κάθε φως είναι σβηστό
  • Κάθε μαθητής και δάσκαλος παραμένουν ακίνητοι η ασφαλής ζώνη της τάξης έως ότου οι υπεύθυνοι του σχολείου δώσουν το σαφές

Εκτός από τις τρεις ή τέσσερις ετήσιες ασκήσεις κλειδώματος, τα σχολεία συμβουλεύονται να στείλουν βιβλιογραφία που να απεικονίζει τη διαδικασία κλειδώματος σε όλους τους μαθητές και τους καθηγητές, καθώς και να μιλήσουν για την πιθανότητα ότι η διαδικασία είναι σαφής και κατανοητή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Υπάρχει ειδική ασφάλεια που προστατεύει από την οικονομική απώλεια και ζημιές ενός ενεργού σκοπευτή;

Ακριβώς όπως υπάρχει ασφάλιση τρομοκρατίας για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, υπάρχει ασφάλιση τρομοκρατίας που περιλαμβάνει κάλυψη αστικής ευθύνης για μαζική σκοποβολή. Αυτό προστατεύει από μηνύσεις που κατηγορούν ένα σχολείο για υποτιθέμενη ανεπαρκή ασφάλεια, φθορές από όπλα και παροχή συμβουλών για τους επιζώντες της ένοπλης βίας που κατευθύνεται εντός των χώρων του σχολείου και της γύρω πανεπιστημιούπολης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *