Σκέψεις από έναν επιτυχημένο ασφαλιστικό πράκτορα

Σκέψεις από έναν επιτυχημένο ασφαλιστικό πράκτορα

Ένας φίλος μου χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο αξιόπιστο ανεξάρτητο ασφαλιστικό πρακτορείο και άκουσε μέσω του αμπελιού ότι χρειάζονταν περισσότερους πράκτορες. Ήμουν στην αγορά για μια δοκιμή, οπότε τηλεφώνησα στο πρακτορείο και πήγα για τη συνέντευξη για δουλειά. Από τότε, είναι μια γνήσια συνεργασία.

Τι είδους εκπαίδευση απαιτούνταν από εσάς;

Έπρεπε να παρακολουθήσω ένα μάθημα σαράντα ωρών ασφαλιστικού πράκτορα που με δίδαξε για τις σχετικές νομιμότητες του ασφαλιστικού κόσμου. Έπειτα έδωσα εξετάσεις NJ και πέρασα. Αποφοίτησα το μάθημα ως αδειούχος ασφαλιστικός πράκτορας. Αλλά ο επικεφαλής του φροντιστηρίου ήρθε στη δουλειά. Η διοίκηση του πρακτορείου έσκυψε το κεφάλι πάνω από τα τακούνια, ας το πω έτσι, για να μάθω τα σχοινιά μέχρι εκεί που φτάνουν οι ασφαλιστικές πωλήσεις.

Στην αρχή, ανέθεσαν κάποιον να με συνοδεύσει καθώς συναντιόμουν και να ζητήσω δουλειά μέσω ξεναγήσεων ή ψυχρών κλήσεων. Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να περάσετε στη διαδικασία ασφαλιστικού πράκτορα από την προστασία από κάποιον με δεκαετίες στην επιχείρηση. Αυτή η εμπειρία με έφερε πραγματικά στο επίπεδο τεχνογνωσίας που έφτασε στο εξής με επιτυχία στον κλάδο.

Δηλαδή, το πρακτορείο ήταν ενθαρρυντικό και εξυπηρετικό από την πρώτη μέρα;

Μια έντονη λέξη με κεφαλαία γράμματα: ΝΑΙ! Η υποστήριξη από ένα τόσο αξιόλογο βραβευμένο πρακτορείο που συναλλάσσεται απευθείας με δεκάδες κορυφαίους ασφαλιστές στη χώρα ήταν η κινητήρια δύναμη που με οδήγησε εδώ που βρίσκομαι σήμερα.

Πώς άλλαξε η εντύπωσή σας για την ασφάλιση από τότε που γίνατε επαγγελματίας ειδικός στις ασφαλίσεις;

Δεν το είχα σκεφτεί ποτέ πριν, αλλά σχεδόν οτιδήποτε στη ζωή χρειάζεται ασφάλιση – από την οδήγηση αυτοκινήτου μέχρι την ιδιοκτησία ενός σπιτιού μέχρι τη διαχείριση μιας εμπορικής επιχείρησης ή μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το να γίνω επαγγελματίας της ασφάλισης με έχει κάνει να συνειδητοποιήσω τον μεγάλο αντίκτυπο που μπορώ να έχω στη ζωή ενός ατόμου.

Τώρα που βρίσκεστε στην επιχείρηση για αρκετά χρόνια, τι σας κάνει εντύπωση ως σημαντική πτυχή όσον αφορά το πρακτορείο από το οποίο επιλέγει να αποκτήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο;

Σε γενικές γραμμές, θα έλεγα ότι είναι τόσο ενδεικτικό το πώς μια δεδομένη εταιρεία προβάλλει τον εαυτό της στο κοινό και ο τρόπος με τον οποίο οι υπάλληλοι της εταιρείας αλληλεπιδρούν με τους πελάτες είναι τόσο ενδεικτικό για το ανώτερο επίπεδο της εταιρείας.

Ένα πρακτορείο, όπως αυτό στο οποίο έχω το προνόμιο να εργάζομαι, που σέβεται τα μέλη του προσωπικού και τους πελάτες, παρουσιάζει εργασιακή γνώση σχετικά με το ευρύ φάσμα διαφορετικών πολιτικών και το πάθος για την εξυπηρέτηση των ατομικών αναγκών των πελατών είναι αυτό που θα ήθελα. συνιστούμε ως το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν ασφαλιστική κάλυψη.

Έχετε κάποιες συμβουλές για εκείνους που μπορεί να ενδιαφέρονται για τον τομέα;

Εννοείται. Για όσους βρίσκουν την έκκληση να βοηθήσουν άλλους και να βελτιώσουν τη ζωή τους, ο ασφαλιστικός τομέας είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αν και υπάρχουν παγίδες όπως σε κάθε θέση στον επιχειρηματικό κόσμο, είναι μια αξιόλογη προσπάθεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *