Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εισακτέων έναντι των μη εισηγμένων ασφαλιστικών εταιρειών;

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των εισακτέων έναντι των μη εισηγμένων ασφαλιστικών εταιρειών;

Η ασφαλιστική εταιρεία της επιχείρησής σας είναι αποδεκτή ή μη στην πολιτεία σας; Όταν αποφασίζετε μεταξύ δύο εταιρειών με παρόμοια κάλυψη και τιμολόγηση, αυτό είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων παραβλέπουν. Ας εξερευνήσουμε τις διαφορές, ώστε να μπορέσετε να πάρετε μια ενημερωμένη απόφαση.

Εταιρείες που γίνονται δεκτές:

Για να πληροί τις προϋποθέσεις ως αποδεκτός μεταφορέας, η ασφαλιστική εταιρεία πρέπει να υποβάλει αίτηση στον επίτροπο ασφάλισης του κράτους. Αυτή η διαδικασία διασφαλίζει ότι τα ποσοστά της εταιρείας κατατίθενται και εγκρίνονται από το κράτος και ότι η εταιρεία λειτουργεί σύμφωνα με τους ασφαλιστικούς κανονισμούς του κράτους. Οι περισσότερες από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες που βλέπετε διαφημίσεις γίνονται δεκτές.

Μη Εγγεγραμμένες Εταιρείες: Οι

μη εισηγμένες ασφαλιστικές εταιρείες κυριαρχούν στην ασφαλιστική αγορά υπέρβασης και πλεονασματικών γραμμών. Αυτοί οι τύποι ασφαλιστικών εταιρειών τείνουν να είναι μικρότερες σε μέγεθος από τις εταιρείες που γίνονται δεκτές (αν και όχι πάντα) και μπορεί να επικεντρώνονται σε συγκεκριμένες κατηγορίες ασφάλισης.

Για παράδειγμα, οι περισσότερες από τις εταιρείες που συντάσσουν ασφάλιση επιχειρηματικής ευθύνης για εγκαταστάσεις υποβοηθούμενης διαβίωσης, οίκους προσωπικής φροντίδας, εγκαταστάσεις ειδικευμένων νοσηλευτών, γραφεία υγείας στο σπίτι και πρακτορεία ανώτερων θέσεων εργασίας είναι εταιρείες που δεν γίνονται δεκτές.

Όταν σκέφτεστε ασφάλιση που δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα στην ανοιχτή αγορά, το πιθανότερο είναι ότι υπάρχει ένας μη αποδεκτός μεταφορέας που ειδικεύεται σε αυτήν.

Παρατηρήσεις:

Ένα από τα πλεονεκτήματα της συνεργασίας με εταιρείες που γίνονται δεκτές είναι ότι ο πελάτης αποφεύγει τους φόρους και τις χρεώσεις πλεονασματικών γραμμών που βρίσκονται σε μη αποδεκτές πολιτικές. Με τους αποδεκτούς μεταφορείς, αυτές οι δαπάνες κατατίθενται στο κράτος και ενσωματώνονται στο ασφάλιστρο, ενώ οι μη αποδεκτοί μεταφορείς χρεώνουν τους φόρους και τα τέλη χωριστά.

Αυτοί οι φόροι και τα τέλη που χρεώνει μια μη αποδεκτή εταιρεία είναι ουσιαστικά τα έξοδα που πληρώνουν στο κράτος προκειμένου να ασκήσουν τις δραστηριότητές τους εκεί. Κατά τη σύγκριση των δαπανών πριμοδότησης, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι εταιρείες που γίνονται δεκτές έχουν χαμηλότερο συνολικό κόστος για αυτόν τον λόγο.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της συνεργασίας με εταιρείες που γίνονται δεκτές είναι ότι οι υποχρεώσεις του μεταφορέα υποστηρίζονται από το Κρατικό Εγγυητικό Ταμείο. Εάν η εταιρεία καταστεί αφερέγγυα, το κράτος θα χρησιμοποιήσει χρήματα από αυτό το ταμείο για να εξοφλήσει τους ασφαλισμένους σε περίπτωση απαίτησης.

Η αφερεγγυότητα είναι σπάνια, αλλά μπορεί να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια καταστροφικών φυσικών καταστροφών, εάν μια εταιρεία δεν έχει αρκετά αποθεματικά για να πληρώσει το σύνολο των δαπανών αποζημίωσης.

Ως καταναλωτής, εάν αισθάνεστε ότι μια εισηγμένη εταιρεία χειρίστηκε την απαίτηση ασφάλισής σας εσφαλμένα, έχετε τη δυνατότητα να προσφύγετε στο κρατικό ασφαλιστικό τμήμα. Αυτό δεν αποτελεί επιλογή όταν εργάζεστε με μη αποδεκτό μεταφορέα, επειδή δεν ρυθμίζονται από το κρατικό ασφαλιστικό τμήμα.

Για τους παραπάνω λόγους, οι περισσότεροι ασφαλιστικοί πράκτορες, συμπεριλαμβανομένων, θα προτείνουν μια εισαγόμενη εταιρεία έναντι της μη αποδεκτής, εάν όλοι οι άλλοι παράγοντες είναι ίδιοι.

Ο Jeff Schmidt είναι ο ιδρυτής της Pro Care Insurance Services, του κορυφαίου ασφαλιστικού πρακτορείου των εθνών που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε εταιρείες μεγαλύτερης ηλικίας.

Η ProC are Insurance Services προσφέρει προσιτές λύσεις για σπίτια προσωπικής φροντίδας, υποβοηθούμενη διαβίωση και εξειδικευμένες εγκαταστάσεις νοσηλείας, υγειονομική περίθαλψη στο σπίτι και εταιρείες τοποθέτησης ηλικιωμένων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *