Οι οδηγοί φορτηγών χρειάζονται ασφάλιση εμπορικών φορτηγών

Οι οδηγοί φορτηγών χρειάζονται ασφάλιση εμπορικών φορτηγών

 Εάν οδηγείτε ένα επαγγελματικό όχημα, ειδικά ένα ημι-φορτηγό, τότε χρειάζεστε ασφάλεια εμπορικού φορτηγού για να προστατεύσετε τον εαυτό σας και την εξέδρα σας από δικηγόρους σωματικών τραυματισμών και αγωγές. Αυτό ισχύει επίσης για ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που διαθέτουν όχημα που νοικιάζεται, μισθώνεται ή χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομα.

Γενικά, τα περισσότερα συμβόλαια θα καλύψουν τους ιατρικούς λογαριασμούς και τα έξοδά σας, σε περίπτωση ναυαγίου. Αυτό δεν πρέπει να υποτιμάται με την τρέχουσα τιμή της υγειονομικής περίθαλψης και τη σοβαρή φύση των περισσότερων τροχαίων ατυχημάτων όταν ταξιδεύετε ακόμη και με ελάχιστη ταχύτητα.

Το συμβόλαιό σας πρέπει να καλύπτει υποασφαλισμένους και ανασφάλιστους αυτοκινητιστές. Εάν πέσετε σε ναυάγιο και ο υπαίτιος δεν έχει ασφάλεια ή δεν έχει αρκετή ασφάλεια για να καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν σε εσάς ή στο φορτηγό σας, τότε η ασφαλιστική σας εταιρεία θα πρέπει να είναι εκεί για να καλύψει τα υπόλοιπα.

Θα πρέπει επίσης να καλύπτει το φορτίο του κινητήρα σας. Αυτή η πτυχή είναι εξαιρετικά σημαντική εάν μεταφέρετε κάτι που έχει μεγάλη αξία. Αυτό θα μπορούσε να είναι σχεδόν οτιδήποτε, αλλά δεν θέλετε να είστε στο γάντζο για την τιμή του φορτίου σας λόγω ενός αυτοκινητιστικού ατυχήματος.

Βεβαιωθείτε ότι η ασφάλεια του εμπορικού φορτηγού σας καλύπτει σωματικές βλάβες, υλικές ζημιές και ευθύνη. Εάν δεν καλύπτεστε από ασφαλιστική εταιρεία, μπορεί να οδηγηθείτε στο δικαστήριο και να αναγκαστείτε να πληρώσετε τις ζημιές ή τους ιατρικούς λογαριασμούς από την τσέπη σας.

Μην ξεχάσετε να διασφαλίσετε ότι διαθέτετε ασφάλιση ζημιών αυτοκινήτου λόγω σύγκρουσης, κλοπής, πυρκαγιάς ή άλλου είδους ζημιάς στο όχημα. Εκτός από τους ιατρικούς λογαριασμούς, οι επισκευές αυτοκινήτων είναι ίσως το δεύτερο πιο ακριβό πράγμα που μπορεί να σας καλύψει η ασφάλεια. Μην κολλάτε να πληρώνετε για επισκευές στην εξέδρα σας από την τσέπη σας και βεβαιωθείτε ότι σας καλύπτει το συμβόλαιό σας.

Υπάρχουν πολλές τυπικές επιλογές καθώς και προσαρμόσιμες πολιτικές. Ας δούμε μερικά από τα τυπικά πακέτα. Η κάλυψη διακοπής της επιχείρησης θα προστατεύσει εσάς ή την εταιρεία σας από απώλεια μισθών μετά από καλυμμένη απώλεια.

Η κάλυψη ομπρέλας παρέχει στον πελάτη ένα πολύ υψηλότερο όριο ευθύνης από το μέσο όρο των πρωτογενών ασφαλιστηρίων συμβολαίων εμπορικών φορτηγών.

Η κάλυψη εργαλείων και εξοπλισμού θα προστατεύσει τα εργαλεία και τον εξοπλισμό σας που είναι αποθηκευμένα σε εταιρικά οχήματα. Αυτό συμβαδίζει με την ασφάλεια φορτίου, η οποία διασφαλίζει ότι το δηλωτικό σας είναι ασφαλισμένο στη μεταφορά ή στην αποθήκευση, ώστε να είστε σίγουροι ότι το προϊόν σας είναι ασφαλές.

Η οδήγηση χωρίς ασφάλιση είναι παράνομη στις Ηνωμένες Πολιτείες και η οδήγηση επαγγελματικού φορτηγού χωρίς ασφάλεια εμπορικού φορτηγού είναι απλώς ανόητη. Διατηρήστε τον εαυτό σας προστατευμένο και ελάτε σε επαφή με τον τοπικό σας ασφαλιστικό πράκτορα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *