Κάθε επιχείρηση χρειάζεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Cyber

Κάθε επιχείρηση χρειάζεται ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο Cyber

 Χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας πληρωμή CC; Τραπεζίζει ο οργανισμός σας στο διαδίκτυο; Είναι η εταιρεία σας στα social media; Αποθηκεύονται προσωπικά δεδομένα από πελάτες ή μέλη του προσωπικού στο δίκτυο υπολογιστών της εταιρείας σας;

Εάν απαντήσατε ναι σε μία ή περισσότερες από τις ερωτήσεις που τέθηκαν, θα πρέπει να εξετάσετε σοβαρά την απόκτηση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου στον κυβερνοχώρο.

Να γιατί.

Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο καλύπτει επιχειρήσεις ή μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς από τους κινδύνους κυβερνοεπιθέσεων. Μια πολιτική στον κυβερνοχώρο μπορεί να προστατεύσει πρώτους και τρίτους από σχετικές απώλειες και ζημίες.

Εδώ είναι πώς.

Εάν ένας υπάλληλος εξαπατηθεί για να μεταφέρει κεφάλαια σε έναν κλέφτη στον κυβερνοχώρο, η ασφάλεια μπορεί να επιστρέψει τα χρήματα.

Εάν ένας επιχειρησιακός υπολογιστής παραβιάστηκε επιτρέποντας στον χάκερ να εισέλθει στον σχετικό τραπεζικό λογαριασμό ώστε να μπορεί να μεταφέρει κεφάλαια, η ασφάλεια μπορεί να αποζημιώσει την απώλεια κεφαλαίων.

Εάν ένας υπάλληλος άνοιγε κατά λάθος έναν σύνδεσμο email που περιείχε έναν ιό υπολογιστή που προκαλούσε την κρυπτογράφηση των αρχείων του, η ασφάλεια μπορεί να καλύψει το ransomware μείον τη σχετική έκπτωση, προκειμένου να ξεκλειδωθούν τα αρχεία.

Εάν ένας ιός υπολογιστή προκαλούσε κλείσιμο του δικτύου μιας εταιρείας και η εταιρεία τεχνολογίας θα απαιτούσε αρκετές ημέρες για να το επαναφέρει σε λειτουργία, η ασφάλιση μπορεί να αποζημιώσει τα χαμένα κέρδη συν άλλα κόστη που σχετίζονται με το κλείσιμο.

Εάν μια επιχείρηση υποστεί πειρατεία και κλαπούν ευαίσθητα δεδομένα, η ασφάλιση μπορεί να καλύψει αμοιβές δικηγόρων, αμοιβές εμπειρογνωμόνων ασφαλείας, έξοδα διαβούλευσης με τις δημόσιες σχέσεις, δαπάνες που σχετίζονται με την ειδοποίηση των θιγόμενων και έξοδα προστασίας ταυτότητας για όσους υπέστησαν την παραβίαση, μαζί με πρόστιμα και κυρώσεις συμμόρφωσης με υπολογιστή και συναφείς δαπάνες υπεράσπισης και διευθέτησης αγωγών.

Εάν το δίκτυο μιας εταιρείας αντιμετωπίσει μια πλημμύρα πολύ μεγαλύτερης κίνησης από την κανονική ροή της κίνησης ως αποτέλεσμα ενός ιού υπολογιστή, αφήνοντας το σύστημα και ορισμένα από τα κύρια συστήματα πελατών της εκτός λειτουργίας, η ασφάλιση μπορεί να καλύψει το κόστος των αγωγών από τους πελάτες που θα υποφέρει από τις επιπτώσεις του ιού, καθώς και από το κόστος επισκευής για την ανάκτηση δεδομένων.

Εάν ένα απαξιωτικό σχόλιο επρόκειτο να αφεθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από έναν πελάτη και ένας υπάλληλος της εταιρείας άφηνε μια απάντηση λέγοντας ότι ο πελάτης λέει ψέματα, η ασφάλεια μπορεί να καλύψει τα νομικά έξοδα που προκύπτουν από μια δυσφήμιση που μπορεί να καταθέσει ένας πελάτης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *