Ιδιοκτήτες ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων: Κατανοείτε την πολιτική επαγγελματικής ευθύνης σας;

Ιδιοκτήτες ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων: Κατανοείτε την πολιτική επαγγελματικής ευθύνης σας;

Εάν είστε ιδιοκτήτης ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων, σίγουρα έχετε ασφάλεια επαγγελματικής ευθύνης, γνωστή αλλιώς ως PLI. Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει. Πόσο εξοικειωμένοι είστε με τα μέσα και τα έξω του σχεδίου σας;

Τώρα, για να γίνετε ακόμη πιο συγκεκριμένοι σχετικά με την κάλυψή σας, αναρωτηθείτε αυτό. Είναι γραμμένο το συμβόλαιό σας σε έντυπο υποβολής αξιώσεων; Ή είναι γραμμένο σε μια φόρμα περιστατικού;

Συμμετέχετε σε πολλούς αν δεν μπορείτε να βρείτε μια ακριβή απάντηση. Το γεγονός δεν σας παρηγορεί γιατί η γνώση κρατά το κλειδί για να αναγνωρίσετε εάν η επιχείρησή σας διατρέχει κίνδυνο ευθύνης.

Για να διευκρινιστεί το θέμα, εξερευνήστε τις συνέπειες σε αυτό το σχετικό παράδειγμα ασφάλισης: Η

Στέλλα (όχι πραγματικό όνομα) είναι ιδιοκτήτρια ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων. Αν και η Στέλλα αναγνώρισε τη σημασία της απόκτησης ενός συμβολαίου επαγγελματικής ευθύνης, δεν συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν δύο είδη – ένα που είναι γραμμένο σε ένα έντυπο υποβολής αξιώσεων και ένα που συντάσσεται σε ένα έντυπο εμφάνισης.

Η διάκριση

Ένα υψηλό ποσοστό των σχεδίων PLI είναι γραμμένα σε μια φόρμα που υποβάλλεται από αξιώσεις. Όταν η Στέλλα αγόρασε το συμβόλαιό της, έγινε μέρος αυτής της εξίσωσης. Για να καλυφθεί η Στέλλα για ένα επεισόδιο που συνέβη κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, πρέπει να καταθέσει την αξίωσή της πριν λήξει το συμβόλαιό της.

Εάν η Στέλλα δεν καταθέσει την αξίωσή της κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, οι επιπτώσεις μπορεί να είναι καταστροφικές. Στην πραγματικότητα, ακόμη και αν ο ισχυρισμός της Στέλλας αντικατόπτριζε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα ενώ το συμβόλαιό της ήταν ενεργό, δεν θα ήταν πλέον επιλέξιμη για κάλυψη.

Η Στέλλα εξηγεί με τα δικά της λόγια:

“Αγόρασα ένα συμβόλαιο PLI που είχε ημερομηνία για τις αρχές του 2013 έως τις 31 Δεκεμβρίου του ίδιου έτους. Την 1η Ιανουαρίου 2014, επέλεξα να αντικαταστήσω το προηγούμενο πρόγραμμά μου με άλλο συμβόλαιο επαγγελματικής ευθύνης. Στο τέλος τον Απρίλιο του 2014, ένας από τους υπαλλήλους μου άσκησε μήνυση εναντίον μου σχετικά με ένα ατύχημα πτώσης που συνέβη στις εγκαταστάσεις μου, μήνες πριν – στις 15 Δεκεμβρίου 2013. Επειδή η πτώση συνέβη πριν εφαρμοστεί η τρέχουσα πολιτική μου, ήμουν δεν καλύπτεται από αυτό το πρόγραμμα. Αλλά δεν με κάλυπτε ούτε το προηγούμενο πρόγραμμά μου! Το συμβόλαιο επαγγελματικής ευθύνης μου του 2013 γράφτηκε ως έντυπο υποβολής αξιώσεων. Εφόσον δεν ήμουν πλέον σε αυτό το πρόγραμμα, δεν θα με κάλυπτε ούτε για την εκδήλωση !”

Η ουσία για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων όπως οι ιδιοκτήτες ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων είναι να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας με γνώσεις ασφάλισης. Κοιτάξτε πέρα ​​από κάθε δελεαστική χαμηλή προσφορά. Μάθετε τι αποκτάτε και εάν υπάρχουν κενά στην κάλυψη!

Η PRIME Insurance είναι νικητής πολυάριθμων βραβείων του κλάδου και διορίστηκε να συναλλάσσεται άμεσα με περισσότερες από 40 κορυφαίες εταιρείες – όπως AIG, MAPFE, TRAVELERS, American Modern, CAN, FOREMOST, LIG, Liberty Mutual, Safeco, USLI, Conventus, Global Liberty. κ.λπ. Προσφέροντας πανελλαδική κάλυψη σε ανταγωνιστικά χαμηλές τιμές, η PRIME ειδικεύεται επίσης σε πολιτικές γενικής ευθύνης NJ, ιδιοκτήτες σπιτιού, αυτοκινητοβιομηχανίας, εμπορίου, ζωής, εργαζομένων και άλλες πολιτικές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *