Θα έπρεπε να πληρώνετε λιγότερα για τα εγγυητικά σας ομόλογα;

Θα έπρεπε να πληρώνετε λιγότερα για τα εγγυητικά σας ομόλογα;

Θα έπρεπε να πληρώνετε λιγότερα για τα εγγυητικά σας ομόλογα;

 Πώς επιτυγχάνετε καλύτερο επιτόκιο για τις εγγυητικές σας ομολογίες; Μπορεί να είναι τόσο απλό όσο να ρωτάς.

Εάν πληρώνετε, για παράδειγμα, ένα σταθερό επιτόκιο 2% εδώ και αρκετά χρόνια και στο διάστημα αυτό η εταιρεία σας έχει αυξηθεί σε μέγεθος και κερδοφορία, μπορεί κάλλιστα να δικαιούστε χαμηλότερο επιτόκιο.

Ας κάνουμε μερικά απλά μαθηματικά: Κάντε μια υποθετική δουλειά με αξία συμβολαίου 150.000 $ και χρόνο ολοκλήρωσης μικρότερο από ένα έτος. Με σταθερό επιτόκιο 2% θα περιμένατε να πληρώσετε 3.000 $. Σε ποσοστό 1,8% θα πληρώνατε μόνο 2.700 $, για εξοικονόμηση 300 $. Απλό, σωστά;

Αν υποθέσουμε ότι η εταιρεία εγγύησής σας χρησιμοποιεί κατ’ αποκοπή επιτόκια και δικαιούστε αυτό το χαμηλότερο επιτόκιο, αυτό το σενάριο ακούγεται σαν αδιανόητο. Αξίζει βεβαίως να συζητήσετε με τον μεσίτη εγγυητικών ομολόγων σας.

Αλλά εδώ είναι που το παιχνίδι επιτοκίων εγγυήσεων γίνεται λίγο πιο σκοτεινό…

Πολλές εταιρείες εγγυήσεων δεν προσφέρουν ενιαία τιμολόγηση και χρησιμοποιούν μόνο κλίμακες κυλιόμενων επιτοκίων, όπου, για παράδειγμα, μπορείτε να πληρώσετε 25 $ ανά χίλια δολάρια αξίας συμβολαίου για την πρώτη 100.000 $ και μετά 15 $ ανά χίλια για τα επόμενα 400.000 $ αξίας συμβολαίου.

Αρχικά, αυτό το 2ο “tier” στα 15 $ ακούγεται σαν μια ωραία μείωση. Αλλά ας κάνουμε τα μαθηματικά ξανά, χρησιμοποιώντας την ίδια υποθετική δουλειά 150.000 δολαρίων. Χρησιμοποιώντας μια “διαφάνεια” 25 $ θα πληρώνατε 2.500 $ σε πριμοδότηση για την πρώτη βαθμίδα, συν 750 $ για τη δεύτερη βαθμίδα με 15 $ / εσένα. Σύνολο: 3.250 $.

Στην πραγματικότητα θα πληρώσετε περισσότερα για ομόλογα σε αυτήν τη δουλειά με τη διαφάνεια από ό,τι θα κάνατε με ένα σταθερό επιτόκιο 2%. Στην πραγματικότητα, θα ήταν μόνο σε θέσεις εργασίας άνω των 200.000 $ σε αξία συμβολαίου, όπου θα απολαμβάνετε εξοικονόμηση τιμών στη διαφάνεια των 25 $ έναντι της κατ’ αποκοπή τιμής 2%.

Τι να κάνω? Υπολογίστε το μέσο μέγεθος της εργασίας σας για τα τελευταία 3 χρόνια. Ζητήστε από τον ασφαλιστή σας να εκτελέσει μερικά δείγματα υπολογισμών κόστους εγγύησης με βάση αυτό το μέσο μέγεθος εργασίας.

Στη συνέχεια, ο μεσίτης σας μπορεί να εφαρμόσει ορισμένες τυπικές δομές αξιολόγησης για να βρει αυτή που λειτουργεί καλύτερα για την επιχείρησή σας με βάση το τυπικό μέγεθος της εργασίας σας και, στη συνέχεια, να διαπραγματευτεί μια καλύτερη τιμή με την εταιρεία εγγυήσεων σας, εάν πληροίτε τις προϋποθέσεις.

Εάν λάβετε το καλύτερο επιτόκιο, θα βάλετε περισσότερα χρήματα στην τσέπη σας στο τέλος του έτους, όλα τα άλλα είναι ίσα.

Λάβετε υπόψη τους αδίστακτους μεσίτες που θα κρεμάσουν ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο μπροστά σε έναν εργολάβο για να κερδίσουν τον πελάτη, μόνο για να το αυξήσουν για την επόμενη δουλειά. Φροντίστε να λάβετε την προτεινόμενη ανάλυση επιτοκίων, γραπτώς, από την ίδια την εγγύηση — όχι από τον μεσίτη.

Επίσης, να προσέχετε τις λιγότερο από αστρικές εταιρείες εγγυήσεων. Αν και σίγουρα δεν αποτελεί εγγύηση μακροζωίας σε αυτήν την επιχείρηση, μια εταιρεία εγγυήσεων με βαθμολογία “A-” ή καλύτερη από την AM Best Company είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία ελέγχου. Επιπλέον, πολλοί ιδιοκτήτες έργων απαιτούν βαθμολογία “Α” ή καλύτερη για να υποβάλουν προσφορά για εργασία.

Ένας έμπειρος μεσίτης εγγυήσεων θα πρέπει να είναι σε θέση να σας καθοδηγήσει σε αυτήν τη διαδικασία, λαμβάνοντας τις καλύτερες τιμές από εταιρείες εγγυήσεων ποιότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *