Εξοικονόμηση χρημάτων σε λάθος μέρη

Εξοικονόμηση χρημάτων σε λάθος μέρη

Εξοικονόμηση χρημάτων σε λάθος μέρη – Ανασφάλιστοι και υποασφαλισμένοι σωματικοί τραυματισμοί

Πολύ συχνά οι πελάτες έρχονται στο γραφείο μου με το συμβόλαιο αυτοκινήτου τους από άλλη ασφαλιστική εταιρεία και μου ζητούν να “ξεπεράσω την τιμή”. Η ερώτηση που κάνω είναι «ξέρεις τι έχεις τώρα και τι πληρώνεις»; Τρομακτικά, ένας ανησυχητικός αριθμός από αυτούς λέει «Δεν έχω ιδέα, κανείς δεν μου το εξήγησε ποτέ».

Σε αυτό το σημείο είναι ώρα να σταματήσουμε και να εκτελέσουμε αυτό που ονομάζω 3 Ε, κάτι που κάνω με κάθε πελάτη. Εξηγήστε, Εκπαιδεύστε τους και Ενδυναμώστε τους να λάβουν τη σωστή, τεκμηριωμένη απόφαση. Βλέπετε, εάν το άτομο δεν γνωρίζει τι κάλυψη έχει, ή ακόμα και για ποιο σκοπό, πώς μπορεί να γνωρίζει αν είναι επαρκής;

Υπάρχουν απλώς πάρα πολλές πληροφορίες σε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να καλυφθούν σε ένα άρθρο, οπότε σε αυτό θα καλύψω την κάλυψη του κατοικίδιου ζώου μου, του ανασφάλιστου και του υποασφαλισμένου οδηγού.

Όταν κοιτάζετε μια σελίδα Δεκεμβρίου (την πρώτη σελίδα του συμβολαίου σας) θα δείτε μια λίστα με διαφορετικές καλύψεις. Ένα από αυτά είναι η ευθύνη για σωματική βλάβη, η οποία καλύπτει ένα άτομο εάν το χτυπήσετε σε ατύχημα.

Για λόγους επιχειρημάτων ας πούμε ότι είναι 100/300. Αυτό καλύπτει τους άλλους επιβάτες για εκατό χιλιάδες δολάρια ο καθένας, έως και τριακόσιες χιλιάδες ανά ατύχημα. Αυτή είναι μια καλή κάλυψη και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό.

Τώρα, αν κοιτάξετε λίγο πιο κάτω στη λίστα των καλύψεων, θα δείτε Σωματικός τραυματισμός ανασφάλιστου αυτοκινητιστή και σωματικός τραυματισμός υποασφάλισης. Αυτό είναι που καλύπτει εσάς και την οικογένειά σας σε ένα ατύχημα.

Επαναλάβετε το στον εαυτό σας, αυτό καλύπτει την οικογένειά μου, πολύ σημαντικό, σωστά; Δεν μου αρέσει καθόλου να βλέπω 100/300 για Ευθύνη Σωματικού Τραυματισμού και μετά να βλέπω τον Υπασφαλισμένο και τον Ανασφάλιστο Αυτοκινητιστή σε χαμηλότερο όριο ή ακόμη και να απορρίπτεται.

Στην πολιτεία της Πενσυλβάνια, η ελάχιστη κάλυψη που χρειάζεστε για να είστε νόμιμος είναι 15/30 Ευθύνη σωματικής βλάβης. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος σας χτυπήσει και τραυματιστείτε, η ασφάλειά του θα σας καλύψει μόνο για 15 χιλιάδες δολάρια με μέγιστο ποσό 30 χιλιάδες ανά ατύχημα. Αν έχεις σύζυγο και 2 μικρά παιδιά όπως εγώ, 30 χιλιάδες δολάρια δεν θα πάνε πολύ μακριά.

Οι πιθανότητες να πάθεις ατύχημα με κάποιον ανασφάλιστο ή υποασφαλισμένο είναι περίπου 1 στις 5. Εξαιτίας αυτού, συνιστώ πάντα ανεπιφύλακτα στους πελάτες μου, και σε όλους εν προκειμένω, να μην χρησιμοποιούν αυτές τις 2 καλύψεις όταν προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Θα προτιμούσα να αυξήσω τις εκπτώσεις για το σύνολο και τη σύγκρουση παρά να κυκλοφορώ γνωρίζοντας ότι η οικογένειά μου δεν καλύπτεται σωστά εάν κάποιος μας χτυπήσει χωρίς ασφάλεια. Απλώς δεν αξίζει το ρίσκο.

Θυμηθείτε, λοιπόν, η ευθύνη για σωματικές βλάβες καλύπτει το άλλο άτομο, ο ανασφάλιστος και ο υποασφαλισμένος οδηγός καλύπτουν εσάς και την οικογένειά σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *