Γιατί ο ιδιοκτήτης επιχείρησης εστιατορίου ή μπαρ χρειάζεται ασφάλιση

Γιατί ο ιδιοκτήτης επιχείρησης εστιατορίου ή μπαρ χρειάζεται ασφάλιση

 Αν νομίζατε ότι το μόνο για το οποίο έπρεπε να ανησυχείτε στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών ήταν να μαγειρέψετε το καλύτερο μενού ή να σερβίρετε τις δημοφιλείς μάρκες μπύρας, θα σας έρθουν ένα ή δύο πράγματα. Οι κίνδυνοι αστικής ευθύνης που εμπεριέχονται είναι τεράστιοι – τόσο μεγάλοι, στην πραγματικότητα, που χωρίς την κατάλληλη προστατευτική κάλυψη, θα μπορούσατε να χάσετε όλα όσα εργαστήκατε τόσο σκληρά για να δημιουργήσετε.

Αν και σίγουρα μπορείτε να επινοήσετε πιθανά σενάρια «τι θα γινόταν αν», σας διευκόλυσα τη διαδικασία αναφέροντας γνήσια παραδείγματα αξιώσεων. Αν και μπορεί να έχουν συμβεί σε άλλο ιδιοκτήτη εστιατορίου ή μπαρ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί κάτι παρόμοιο και σε εσάς.

Δείγματα απαίτησης ασφάλισης

Ένας τακτικός θαμώνας σε ένα δημοφιλές εστιατόριο μπήκε στην εγκατάσταση. Καθώς πήγαινε προς το γωνιακό τραπέζι, γλίστρησε στο φρεσκοκομμένο δάπεδο και τραυμάτισε το πόδι του. Ο άνδρας υπέβαλε μήνυση 12.000 δολαρίων κατά του εστιατορίου.

Η σερβιτόρα που δούλευε σε ένα εστιατόριο σέρβιρε το σάντουιτς με σαλάτα κοτόπουλου που είχε παραγγείλει ένας πελάτης. Η γυναίκα έπιασε την πρώτη της μπουκιά και έβγαλε μια κραυγή. Είχε σκιάσει το μπροστινό της δόντι σε ένα μικρό κόκαλο. Η γυναίκα χρειάστηκε εκτεταμένη οδοντιατρική εργασία. Κατέθεσε αξίωση αποζημίωσης 1.700 δολαρίων κατά του ιδιοκτήτη του εστιατορίου.

Καθώς ο σερβιτόρος σε ένα φανταχτερό εστιατόριο περνούσε από τα τραπέζια, χύθηκε το ποτήρι με το αναψυκτικό που κρατούσε. Το πρόβλημα ήταν ότι το υγρό κατέστρεψε τον φορητό υπολογιστή ενός θαμώνα. Ο πελάτης υπέβαλε μήνυση 5.000 δολαρίων κατά της επιχείρησης.

Το καλώδιο που ήταν συνδεδεμένο σε μια ηλεκτρική βιομηχανική μηχανή ανάμειξης ανέπτυξε βραχυκύκλωμα. Ως άμεσο αποτέλεσμα, τα κουτιά από χαρτόνι που βρίσκονταν κοντά στο μίξερ πήραν φωτιά. Οι ζημίες που προκλήθηκαν ανήλθαν συνολικά σε $15.000.

Ενώ ένας θαμώνας πίτσας καθόταν σε ένα σκαμνί, το ένα πόδι είχε εξαρθρωθεί. Ο πελάτης έπεσε από την καρέκλα στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Οι συνολικοί ιατρικοί λογαριασμοί ανήλθαν σε $21.000.

Μια συνοικιακή παμπ χρησιμοποίησε μερικές φορητές θερμάστρες για να ζεστάνει την εξωτερική μπιραρία. Όταν ξεκίνησε ένας καυγάς μεταξύ πελατών, μια θερμάστρα πιάστηκε πάνω από διακοσμητικές κορδέλες, προκαλώντας φωτιά που ξεπήδησε μέχρι την ανοιχτή οροφή, προκαλώντας μεγάλη ζημιά. Η μπυραρία έπρεπε να κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ πραγματοποιήθηκαν επισκευές αξίας 15.000 δολαρίων.

Χαλάζι και ανεμοθύελλα προκάλεσαν ζημιές σε τμήμα της στέγης ενός μπαρ. Στη συνέχεια, μια ισχυρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα ζημιές από πλημμύρες στο δάπεδο. Ο ιδιοκτήτης του μπαρ έπρεπε να αγοράσει προστατευτικό μουσαμά για να καλύψει την οροφή.

Μόνο μετά από δεκατέσσερις ημέρες μια εταιρεία ανάθεσης στέγης μπορούσε να ξεκινήσει πραγματικά τις εργασίες επισκευής. Το κόστος επισκευής ανήλθε συνολικά σε 18.000 $, το κόστος τάπας ανήλθε σε 500 $ και η διακοπή λειτουργίας για τη διάρκεια του μήνα έφτασε τα 16.000 $.

Σας δόθηκαν τα παραδείγματα αξιώσεων. Τώρα, φανταστείτε τι θα συνέβαινε χωρίς την ουσιαστική εμπορική κάλυψη. Εκλεισε η υπόθεση.

Νικητής κύρους βραβείων του κλάδου και διορισμένος να συναλλάσσεται απευθείας με δεκάδες κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, η PRIME εξετάζει τους πόρους της για να σας προσφέρει ένα προσαρμοσμένο σχέδιο προστασίας σε ανταγωνιστικά χαμηλή τιμή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *