Ασφάλιση μικρών επιχειρήσεων

Ασφάλιση μικρών επιχειρήσεων

 Οι σημερινές επιχειρήσεις χρειάζονται ασφάλιση για πάρα πολλά πράγματα, από την ευθύνη μέχρι την κάλυψη επαγγελματικών οχημάτων και πολλά άλλα. Συχνά υπάρχει μεγάλη σύγχυση σχετικά με την ασφάλιση που θα χρειαστεί η επιχείρησή σας, ειδικά καθώς περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα σπίτια τους για το γραφείο τους.

Ακολουθεί μια εύχρηστη λίστα με τους κύριους τύπους ασφάλισης που θα χρειαστείτε για την επιχείρησή σας και γιατί θα χρειαστείτε αυτή την ασφάλεια για να είναι επιτυχής και να συμμορφώνεται με τους τοπικούς επιχειρηματικούς νόμους σας.

Γενική ασφάλιση αστικής ευθύνης Ανεξάρτητα

από την επιχείρησή σας, χρειάζεστε ασφάλιση αστικής ευθύνης, ακόμα κι αν η επιχείρησή σας βρίσκεται εκτός σπιτιού. Αυτή η ασφάλιση παρέχει άμυνα και αποζημίωση εάν εσείς, τα προϊόντα ή/και οι υπηρεσίες σας ή οι υπάλληλοί σας εμπλέκεστε σε περιστατικό που προκαλεί (ή υποτίθεται ότι προκαλεί) σωματική βλάβη ή υλική ζημιά.

Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης

Συχνά αναφέρεται ως “Ασφάλιση σφαλμάτων και παραλείψεων”, αυτή η πολιτική προστατεύει την επιχείρησή σας σε περίπτωση αποτυχίας ή ακατάλληλης παροχής των υποσχεμένων υπηρεσιών. Είναι μια σημαντική ασφάλιση γιατί, πολύ απλά, οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Εάν εσείς ή η εταιρεία σας αποτύχετε να κάνετε αυτό που υποσχέθηκε να κάνει, αυτή η ασφάλιση θα σας βοηθήσει να πληρώσετε για άμυνα ή/και ζημιές, βοηθώντας σας να αναλάβετε την ευθύνη χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο το οικονομικό μέλλον της εταιρείας σας.

Σημειώστε ότι αυτή η ασφάλιση γενικά δεν προσφέρεται στα γενικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης.

Ασφάλιση περιουσίας

Αν και δεν είναι υποχρεωτική, εάν έχετε ένα κτίριο, εξοπλισμό, υπολογιστές ή σχεδόν οτιδήποτε σχετίζεται με την επιχείρησή σας, θα πρέπει να εξετάσετε την ασφάλιση περιουσίας. Η πολιτική θα σας προστατεύσει σε περίπτωση καταστροφής, όπως μια πυρκαγιά, και από πράγματα όπως βανδαλισμοί και άλλα εγκλήματα.

Μια άλλη πτυχή αυτής της ασφάλισης είναι η απώλεια κερδών ή/και η ασφάλιση διακοπής της επιχείρησης, η οποία θα σας πληρώσει καθώς αναρρώνετε από το γεγονός που διέκοψε τις κανονικές επιχειρηματικές σας δραστηριότητες.

Εμπορική ασφάλιση αυτοκινήτου

Εάν η εταιρεία σας διαθέτει οχήματα, θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα από την επιχείρηση, είτε χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους είτε από εσάς. Εφόσον αυτά τα οχήματα χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά ατόμων, προϊόντων ή εξοπλισμού, θα πρέπει να είναι ασφαλισμένα στην επιχείρησή σας με ένα εμπορικό συμβόλαιο ασφάλισης αυτοκινήτου. Η ασφάλεια θα σας προστατεύσει σε περίπτωση ζημιάς ή σύγκρουσης.

Εάν οι υπάλληλοί σας χρησιμοποιούν τα δικά τους οχήματα για εργασία, θα χρειαστείτε μια πολιτική που να προστατεύει την επιχείρηση σε περίπτωση που συμβεί κάτι όταν το όχημα χρησιμοποιείται για εμπορικούς σκοπούς. Αυτό ονομάζεται “μη ιδιοκτησία ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου”.

Αποζημίωση

εργαζομένων Όταν οι εργαζόμενοι ή οι ιδιοκτήτες τραυματίζονται στην εργασία τους, η αποζημίωση των εργαζομένων διασφαλίζει ότι λαμβάνουν ένα εισόδημα για να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τα ιατρικά τους ζητήματα και την άδεια για ιατρικές διαδικασίες.

Η ασφάλιση σημαίνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι παραιτούνται από το δικαίωμά τους να μηνύσουν την εταιρεία τους, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Η ασφάλιση αποζημίωσης εργαζομένων είναι υποχρεωτική σε ορισμένα μέρη, επομένως είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις νομικές απαιτήσεις στην περιοχή σας για αυτήν την ασφάλιση.

Ασφάλιση Διευθυντών και Αξιωματικών

Με αυτήν την ασφάλεια, οι ηγέτες της επιχείρησής σας θα προστατεύονται από τις ενέργειές τους που μπορεί να επηρεάσουν τα κέρδη, την κερδοφορία ή τις λειτουργίες της εταιρείας σας. Ουσιαστικά, εάν οι διευθυντές ή τα στελέχη σας καταλήξουν σε νομική κατάσταση που απορρέει από τις ενέργειές τους, αυτή η ασφάλιση μπορεί να καλύψει το κόστος που σχετίζεται με την άμυνα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, τις ζημίες που προκύπτουν από αυτές τις ενέργειες.

Ασφάλιση ιδιοκτήτη σπιτιού

Εάν διευθύνετε την επιχείρησή σας από το σπίτι, θα χρειαστείτε αυτήν την ασφάλεια. Μπορεί να είναι υποχρεωτικό ανάλογα με την υποθήκη σας, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία εάν εκτελείτε μια επιχείρηση εκτός του σπιτιού σας. Χωρίς την κατάλληλη ασφάλιση,

ορισμένα περιστατικά ενδέχεται να μην καλύπτονται από την τυπική σας ασφάλιση, επειδή σχετίζονται με μια επιχείρηση που δεν έχει δηλωθεί. Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο προτού ξεκινήσετε τη λειτουργία μιας επιχείρησης έξω από το σπίτι σας για να βεβαιωθείτε ότι συμμορφώνεστε και καλύπτεστε.

Είτε η επιχείρησή σας έχει εξαντληθεί είτε όχι από το σπίτι σας, ένα γραφείο ή στο δρόμο, θα χρειαστείτε πολλά είδη ασφάλισης για να λάβετε υπόψη την ευθύνη, τα ατυχήματα και άλλα συμβάντα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *