Ασφάλιση καιρού διακοπών – Μια ευλογία για τον κλάδο των θερέτρου

Ασφάλιση καιρού διακοπών - Μια ευλογία για τον κλάδο των θερέτρου

Ασφάλιση καιρού διακοπών – Μια ευλογία για τον κλάδο των θερέτρου

 «Πέρασα μήνες σχεδιάζοντας τις διακοπές μου από το Α έως το Ω! Πώς ήξερα ότι θα κατέληγαν σε καταστροφή λόγω της εβδομαδιαίας καταιγίδας που με κράτησε ασυγκίνητη όταν έπρεπε να λουζόμουν στον ήλιο και να κολυμπήσω στην πισίνα;! ” είπε πολλοί ένας θυμωμένος θαμώνας θέρετρου.

Για ξενοδοχεία, μοτέλ, θέρετρα και άλλα μέρη καταφυγής για διακοπές, υπάρχει μια ολόκληρη σειρά έκθεσης ευθυνών. Από σωματικές βλάβες λόγω κακού φωτισμού ή συντήρησης της εγκατάστασης έως υλικές ζημιές λόγω φθοράς ή μούχλας έως ιατρικές πληρωμές έως ατυχήματα με μισθωμένα και μη ιδιόκτητα αυτοκίνητα στα οποία εμπλέκονται μέλη του προσωπικού, η λίστα πιθανών κινδύνων είναι πράγματι μακρά.

Όσο απρόβλεπτος κι αν είναι ο καιρός σε μεγάλες αποστάσεις, οι κλιματικές συνθήκες διαδραματίζουν αρκετά μεγάλο ρόλο στην πληρότητα των επισκεπτών. Υπάρχει πράγματι τέτοιο πράγμα όπως ασφάλιση καιρού διακοπών;

Βάζετε στοίχημα ότι υπάρχει! Είναι η ασφάλεια που θα σας πληρώσει εάν ο καιρός δεν είναι κατάλληλος για τα ενδιαφέροντά σας.

Αυτός ο τύπος ασφαλιστικής κάλυψης βοηθά τον ιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων διακοπών, όπως:

  1. Θέρετρα 
  2. Ξενοδοχεία 
  3. Μοτέλ 
  4. Πανδοχεία 
  5. Κέντρα συνεδριάσεων ή επανένωσης

Όταν ο καιρός απειλεί μια επιχείρηση φιλοξενίας όπως αυτές που αναφέρονται παραπάνω, οι ασφαλισμένοι παρουσιάζονται με για να αποζημιώσει τους επισκέπτες που πληρώνουν. Επιπλέον, η ασφάλεια δίνει στον ιδιοκτήτη του θέρετρου ένα διαφημιστικό εργαλείο για να προσελκύσει πελάτες. Με την υπόσχεση ότι ολόκληρη η πληρωμή τους θα επιστραφεί σε αυτούς, εάν ο καιρός γίνει άσχημος και αποτρέψει τη διασκέδαση των διακοπών, οι παραθεριστές προσελκύονται στο σημείο διαμονής.

Οι ιδιοκτήτες θερέτρου ή ξενοδοχείου συχνά δημοσιοποιούν επιστροφές χρημάτων σε σχέση με χρήματα σε μετρητά ή πίστωση ή επιστροφή χρημάτων που θα χρησιμοποιηθούν για υπηρεσίες φιλοξενίας διακοπών.

Τι θεωρεί ο ασφαλιστικός κλάδος σχετική κακοκαιρία που δικαιολογεί ασφαλιστική κάλυψη; Παρέχεται κάλυψη για συνθήκες που εμποδίζουν την πρόθεση υπαίθριων διακοπών, συγκεκριμένα:

Υπεραφθονία βροχοπτώσεων 

  • Έντονη ομίχλη 
  • Έλλειψη ηλιοφάνειας 
  • Έλλειψη αρκετού χιονιού για θέρετρα όπου το σκι είναι η κύρια δραστηριότητα.
  • τα ασφάλιστρα είναι τα ίδια. Η απαραίτητη κάλυψη και το κόστος ασφάλισης εξαρτώνται από τις ερευνητικές ιστορικές πληροφορίες για το κλίμα, καθώς αφορούν το συγκεκριμένο καιρικό συμβάν. Θέρετρα, ξενοδοχεία, μοτέλ, πανδοχεία, συνεδριακά κέντρα και παρόμοια μπορούν να αγοράσουν ασφάλιση σχετικά με τις καιρικές συνθήκες για ποικίλες ημερομηνίες κατά τη διάρκεια του έτους: σε 24ωρη διάρκεια, Σαββατοκύριακο, μεγάλο Σαββατοκύριακο, μια ολόκληρη εβδομάδα ή μια πλήρη σεζόν. 

Αξίζει ιδιαίτερα να σημειωθεί ότι τα τυπικά πακέτα εκδρομών ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούν να περιλαμβάνουν την ασφάλιση διακοπών για τον καιρό, εάν ζητηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *