Ασφάλιση αστικής ευθύνης από το Δημόσιο και τα Προϊόντα

Ασφάλιση αστικής ευθύνης από το Δημόσιο και τα Προϊόντα: Πρέπει και Μην που εξοικονομούν χρόνο, χρήματα και περιττό άγχος

 Η επιχείρησή σας παρέχει προϊόντα ή υπηρεσίες σε πελάτες που εισέρχονται και εξέρχονται από την επιχείρησή σας; Εάν ναι, τότε η απάντηση στην επόμενη ερώτηση είναι πολύ σημαντική. Αυτή η ερώτηση είναι: Έχετε ασφάλιση αστικής ευθύνης για το δημόσιο και τα προϊόντα; Εάν απαντήσατε “όχι”, τότε ίσως χρειαστεί να μάθετε περισσότερα για το τι είναι και τι μπορεί να κάνει για εσάς και την επιχείρησή σας.

Τι καλύπτει

Η ασφάλιση αστικής ευθύνης δημοσίων και προϊόντων παρέχει κάλυψη σε σχέση με την ευθύνη μιας επιχείρησης σε περίπτωση απώλειας ή ζημίας που προκαλείται ως αποτέλεσμα αμέλειας σε σχέση με το προϊόν ή την υπηρεσία της επιχείρησης που πωλείται ή παρέχεται.

Αυτό περιλαμβάνει ζημιές που μπορεί να επιδικαστούν σε πελάτη ή τρίτο μέρος που μπήκε στην κατάστασή σας και τραυματίστηκε ή τραυματίστηκε με οποιονδήποτε τρόπο. Τυχόν σχετικές νομικές αμοιβές, νοσοκομειακή περίθαλψη και άλλα έξοδα που ενδέχεται να απαιτηθούν

Εξαιρέσεις

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια είναι νομικές συμβάσεις με τους όρους, τις προϋποθέσεις και τις εξαιρέσεις να αποτελούν τη βάση της κάλυψης που παρέχεται από την ασφαλιστική εταιρεία. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε την κάλυψη του συμβολαίου σας.

Η κάλυψη διαφέρει από πολιτική σε πολιτική, ορισμένες διαφορές μπορεί να είναι μικρές και άλλες μπορεί να είναι πολύ περιοριστικές και να μην παρέχουν επαρκή προστασία. Εάν δεν καταλαβαίνετε το συμβόλαιό σας, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας μεσίτη και ζητήστε του να εξετάσει το συμβόλαιο μαζί σας για να διασφαλίσετε ότι έχετε τη σωστή προστασία και ότι κατανοείτε πλήρως τι καλύπτεται και τι δεν καλύπτεται.

Κόστος

Όσον αφορά το κόστος, εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης που διευθύνετε. Ένα άτομο που λειτουργεί ένα κτηματομεσιτικό γραφείο δεν χρειάζεται το ίδιο είδος ασφάλισης που χρειάζεται κάποιος που λειτουργεί ένα κατάστημα υλικού.

Το κατάστημα υλικού θα έχει μεγαλύτερη έκθεση στο δημόσιο και στην ευθύνη προϊόντων από το κτηματομεσιτικό γραφείο. Πολλές φορές, ο κτηματομεσίτης συναντά τον πελάτη εκτός γραφείου, έτσι δεν έχουν τόσο μεγάλη έκθεση όσο το κατάστημα σιδηρικών που πουλάει επίσης πριόνια, σφυριά, καρφιά και τρυπάνια.

Προστασία Η

ασφάλιση αστικής ευθύνης είναι μια καλή επιχειρηματική προστασία. Χρειάζεται μόνο ένα περιστατικό για να έχετε μια αγωγή στα χέρια σας. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσετε χωρίς ασφαλιστική προστασία. Το ίδιο το ατύχημα είναι αρκετά αγχωτικό, πόσο μάλλον να πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας στο δικαστήριο και να μην καλύψετε τα νομικά έξοδα.

Ακριβώς επειδή μπορεί να έχετε ένα ή δύο άτομα την εβδομάδα να περπατούν στην κατάστασή σας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε ασφάλεια αστικής ευθύνης. Το θέμα είναι ότι το κοινό μπαίνει στον χώρο της επιχείρησής σας και πρέπει να ασφαλιστείτε από οτιδήποτε μπορεί να συμβεί σε αυτά τα ένα ή δύο άτομα.

Τα πρέπει και τα μη

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν ψάχνετε για ασφάλιση αστικής ευθύνης:

  • Χρησιμοποιήστε έναν Insurance Brokers – θα βρουν το κατάλληλο προϊόν κατάλληλο για τις ανάγκες σας μετά από ανάλυση των επιχειρηματικών κινδύνων σας. Όπου ως ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν τα ασφαλιστικά προϊόντα τους και δεν παρέχουν συμβουλές σχετικά με την καταλληλότητα των προϊόντων τους για τις ανάγκες σας.
  • Παρέχετε πλήρεις λεπτομέρειες για τις επιχειρηματικές σας δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένου του προηγούμενου ασφαλιστικού ιστορικού στον ασφαλιστικό μεσίτη/την εταιρεία σας για να διασφαλίσετε ότι η προσφορά που παρέχεται είναι επαρκής. Η μη αποκάλυψη πληροφοριών μπορεί να ακυρώσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
  • Μην βιαστείτε να αγοράσετε ασφάλεια. Αφήστε αρκετό χρόνο για να διευκολύνετε την ασφάλισή σας. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να παρέχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες ανάλογα με τη φύση της επιχείρησής σας.
  • Μην αγοράζετε ένα συμβόλαιο καθαρά με βάση την τιμή. Βεβαιωθείτε ότι κατανοείτε την πολιτική σας και τι καλύπτεστε και τι δεν καλύπτεστε προτού αποδεχτείτε την προσφορά.

Τα πρέπει και τα μη έχουν πολύ να κάνουν με την κοινή λογική. Εάν δεν καταλαβαίνετε την ασφάλιση, ζητήστε συμβουλές από έναν επαγγελματία του κλάδου και κατανοήστε τι αγοράζετε.

Προστατέψτε τον εαυτό σας και την επιχείρησή σας σε περίπτωση προσωπικού τραυματισμού ή υλικών ζημιών που σχετίζονται με θέματα. Ο πόνος στην καρδιά θα είναι πολύ μικρότερος σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα. Τουλάχιστον γνωρίζετε ότι, με την ασφάλιση αστικής ευθύνης, θα μπορείτε να συνεχίσετε με την επιχείρησή σας αφού διευθετηθεί η υπόθεση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *