Ασφάλιση απαγωγών, λύτρων και εκβιασμών Περί τίνος πρόκειται;

Ασφάλιση απαγωγών, λύτρων και εκβιασμών – Περί τίνος πρόκειται;

 Με αυστηρές προειδοποιήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με ταξίδια στο Μεξικό που έχουν προστεθεί στη λίστα με τα απαγορευμένα μέρη τους, οι επιχειρήσεις που στέλνουν υπαλλήλους στο εξωτερικό πρέπει να επανεξετάσουν στρατηγικές για να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους και τα συμφέροντα των εργαζομένων με τους οποίους προσλαμβάνονται σε ξένες χώρες. όπου η απαγωγή και τα λύτρα και ο εκβιασμός που ακολουθούν είναι κάπως συνηθισμένα.

Οι ασφαλιστικοί ασφαλιστές συμβουλεύουν εμπορικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό ή στα σύνορα των ΗΠΑ. «Οι υπάλληλοί σας διατρέχουν σίγουρα κίνδυνο απαγωγής», αναφέρουν καθώς βασίζουν τα ευρήματά τους σε στατιστικά στοιχεία. Μία από τις βασικές συμβουλές για την πρόληψη της απαγωγής είναι τα στελέχη σε άλλα μέρη να προσπαθούν να είναι όσο πιο δυσδιάκριτα γίνεται. 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες λένε στους ταξιδιώτες επιχειρηματίες να είναι προσεκτικοί όταν βρίσκονται στο κοινό. Φορώντας ένα επαγγελματικό κοστούμι θα τραβήξει τα βλέμματα του αδίστακτου άντρα, επομένως είναι καλύτερο να ντύνεστε πιο casual. Αποφύγετε να μεταφέρετε ακριβούς χαρτοφύλακες και μην αφήνετε πολλές ηλεκτρονικές συσκευές να βρίσκονται στο ύπαιθρο. Οι κακοί απλώς περιμένουν τα σημάδια ότι υπάρχει ένας επιχειρηματίας από τις ΗΠΑ που μπορούν να αρπάξουν για τα δικά τους συμφέροντα.

Σε ασφαλιστικούς όρους, «εξπρές απαγωγή» είναι η πράξη γρήγορης απαγωγής ενός επιχειρηματία ή μιας γυναίκας που συνήθως συμβαίνει εντός του αεροδρομίου. Οι απαγωγείς αρπάζουν το θύμα τους και το σπρώχνουν σε ένα όχημα που περιμένει για να το βγάλουν. Στη συνέχεια, οι απαγωγείς μεταφέρουν το θύμα τους σε πολλά μηχανήματα ATM όπου το θύμα αναγκάζεται να κάνει ανάληψη χρημάτων. Το σενάριο επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά για 2 έως 3 ημέρες πριν αποκαλυφθεί η πλοκή. Μόνο τότε το φτωχό θύμα απελευθερώνεται από την αιχμαλωσία.

Εάν οι διαιερείς της απαγωγής πιστεύουν ότι το θύμα είναι μια προσωπικότητα με κύρος στην εταιρεία ή την εταιρεία του, το επεισόδιο μπορεί να εξελιχθεί σε μια τρομερή απειλητική για τη ζωή κατάσταση, όπου η ασφάλεια του θύματος εξαρτάται από τη λήψη λύτρων από τον εργοδότη ή/και τα μέλη της οικογένειας. .

Ασφαλιστική Κάλυψη – οι τέσσερις συμφωνίες κάλυψης απαγωγής και λύτρων

α) Ασφάλιση απαγωγής και λύτρων και εκβιασμού: Αυτή καλύπτει μια άμεση ζημία 

β) Ασφάλιση απαγωγής και λύτρων και εκβιασμού: Καλύπτει τα σχετικά έξοδα 

γ) Ασφάλιση κράτησης ή αεροπειρατείας: Όταν το θύμα είναι φυλακισμένο καθώς ταξιδεύει με όχημα, αεροπλάνο ή οποιονδήποτε τύπο σκάφους για σκοπούς άλλους εκτός από λύτρα χρημάτων ή περιουσίας 

δ) Παράδοση ακινήτου κατά τη μεταφορά: Αυτό καλύπτει τα λύτρα απαγωγής μετρητών και περιουσίας που έχει το ταξιδεύον θύμα απαγωγής αυτόν ή αυτήν.

Για μια σε βάθος συζήτηση σχετικά με την Απαγωγή και την Ασφάλιση Ransom, μιλήστε με έναν έμπειρο ανεξάρτητο ασφαλιστικό πράκτορα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *