Ασφάλειες στο εξωτερικό για ταξιδιωτικές επιχειρήσεις

Ασφάλειες στο εξωτερικό για ταξιδιωτικές επιχειρήσεις

Ασφάλειες στο εξωτερικό για ταξιδιωτικές επιχειρήσεις, σχολεία, ομάδες εθελοντών

 Σε γενικές γραμμές, ένα τυπικό εμπορικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα σας προστατεύσει εδώ στην Αμερική. Δεν ισχύει για τις εταιρείες, τα σχολεία και τις θρησκευτικές ή άλλες εθελοντικές ομάδες που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για να προωθήσουν τα ενδιαφέροντά τους ή την περαιτέρω καλοσύνη, την εκπαίδευση και ούτω καθεξής. 

Χωρίς τη ζωτικής σημασίας διεθνή κάλυψη, η ευρεία έκθεση σε κίνδυνο απειλεί, όπως καταδεικνύουν οι ακόλουθοι ισχυρισμοί.

Εμπορική Γενική Ασφάλιση Ευθύνης (Ζημίες Περιουσίας Τρίτων) Η

Σούζαν διορίστηκε από την εταιρεία της για να τους εκπροσωπήσει σε μια ξένη χώρα. Το ξενοδοχείο στο οποίο είχε κλείσει φαινόταν αρκετά ωραίο – μέχρι που παρουσιάστηκε πρόβλημα. Αφού πλύθηκε, αμέλησε να κλείσει τη βρύση του νεροχύτη. Ενώ έλειπε για να κάνει δουλειές, το συνεχώς τρεχούμενο νερό χύθηκε στο πάτωμα του μπάνιου και διέρχονταν από τις οροφές κάτω, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές από πλημμύρες. Καλό πράγμα για τη Διεθνή Εμπορική Ασφάλιση που αποζημίωσε την ξενοδοχειακή εγκατάσταση για τις ζημίες.

Ασφάλιση ευθύνης προϊόντων (Δικαιοδοσία κάλυψης)

Ένα εργοστάσιο των ΗΠΑ που κατασκευάζει καυστήρες για ξένες εταιρείες συναλλάσσεται με μια ξένη εταιρεία διανομής η οποία με τη σειρά της πούλησε μια παρτίδα σε έναν τρίτο πελάτη που τους χρησιμοποίησε στον βιομηχανικό της κλίβανο. Ο ένας καυστήρας δεν λειτούργησε σωστά και προκάλεσε σημαντικές ζημιές στον κλίβανο. Αυτό ώθησε τον τρίτο πελάτη να μηνύσει τον διανομέα, καθώς και τον κατασκευαστή με έδρα τις ΗΠΑ. Ήταν προς όφελος της αμερικανικής εταιρείας ότι πρόσφατα αγόρασε ένα διεθνές συμβόλαιο που κάλυπτε την ευθύνη των προϊόντων.

Ενδεχόμενη ασφάλιση αστικής ευθύνης αυτοκινήτου (Διαφορά στα όρια συμβολαίου)

Μια εταιρεία ιατρικών προμηθειών των ΗΠΑ έστειλε έναν από τους πωλητές της σε μια ξένη εταιρεία. Ο άνδρας χρησιμοποίησε ένα ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που συνόδευε την τοπική πολιτική ευθύνης αυτοκινήτων με 750.000 όρια σε τοπικό νόμισμα, ίσο με 40.000 $ νόμισμα ΗΠΑ. Τραγωδία σημειώθηκε όταν ο πωλητής έπεσε πάνω σε άλλο αυτοκίνητο και ο άλλος οδηγός πέθανε. Ο σχετικός ισχυρισμός υπερέβη τα όρια. Ευτυχώς, η διεθνής εμπορική πολιτική παρείχε ενδεχόμενη αυτόματη ευθύνη με όρια 1.000.000 $ ανά ατύχημα.

Βοήθεια στελεχών κατά την ταξιδιωτική ασφάλιση

Ένας οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ έστειλε τους εθελοντές του σε ένα απομακρυσμένο χωριό του τρίτου κόσμου. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζαν όταν ένας εθελοντής κατέβηκε με την τρομακτική ασθένεια της ελονοσίας που μεταδίδεται από τα κουνούπια. Καθώς δεν υπήρχε επαρκής ιατρική φροντίδα στη γύρω περιοχή, ο άρρωστος έπρεπε να μεταφερθεί σε μια μεγάλη πόλη – ένα ταξίδι που κόστισε το σημαντικό κόστος των 50.000 $. Ευτυχώς, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο εξωτερικού που είχε ο οργανισμός, κάλυψε το κόστος.

Εθελοντική Αποζημίωση στο εξωτερικό (Παροχές Κατάστασης Μίσθωσης)

Μια αμερικανική εταιρεία στρατολόγησε μερικούς από τους εργάτες της για να διαχειριστούν ένα εργοστάσιο που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη περιοχή του τρίτου κόσμου. Καθώς ένας υπάλληλος επέβλεπε τις λειτουργίες, έπεσε από ένα περονοφόρο και έσπασε το γόνατό του. Τώρα, ο άνδρας δεν μπορούσε να εργαστεί για περισσότερο από ένα μήνα λόγω της αναπηρίας του. Η διεθνής ασφάλιση κάλυψε το ατύχημα με την εξωτερική εθελοντική κάλυψη αποζημίωσης που επέκτεινε το συγκρίσιμο καθεστώς μίσθωσης, αλλιώς γνωστές ως παροχές χώρας προέλευσης.

Τυχαίος θάνατος και διαμελισμός (Μη Επαγγελματικός Τραυματισμός)

Ενώ προώθησε το ενδιαφέρον της αμερικανικής εταιρείας του σε μια ξένη κομητεία, ένας υπάλληλος περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του σε περιοδείες στην πρωτεύουσα. Ενώ άκουγε τις εξηγήσεις του ξεναγού για τα αντικείμενα σε ένα κτίριο, ο εργαζόμενος έπεσε από τις σκάλες και έσπασε τον αγκώνα του. Η διεθνής ασφάλιση κάλυπτε τις σχετικές παροχές, ενώ συμπεριλάμβανε κάλυψη μη επαγγελματικών ιατρικών εξόδων.

Ασφάλιση απαγωγής και εκβιασμού (Απαγωγή)

Ο πρόεδρος μιας αμερικανικής εταιρείας πέταξε σε μια γειτονική χώρα για να επιβλέπει ένα από τα εργοστάσια της εταιρείας του. Τον απήγαγαν αφού μπήκε σε αυτοκίνητο που νόμιζε ότι ήταν ταξί. Οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα 500.000 δολαρίων – κάτι που η διεθνής πολιτική κάλυπτε από τη ρήτρα απαγωγής και εκβίασης.

Ασφάλιση κλοπής περιουσίας

Μια αποστολή των ΗΠΑ ταξίδεψε σε μια τριτοκοσμική χώρα για να διδάξει τους ντόπιους σχετικά με τη σύγχρονη γεωργία. Η ομάδα ήταν συντετριμμένη όταν ανακάλυψε ότι ο αγροτικός εξοπλισμός που είχαν μισθώσει έλειπε – κλαπεί από κλέφτες! Η διεθνής ασφάλιση κάλυψε τις ζημιές. Για να μάθετε πώς το ίδρυμά σας μπορεί να επωφεληθεί από μια διεθνή πολιτική, επικοινωνήστε με μια έμπειρη ανεξάρτητη υπηρεσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *